Hatalmas 100%-os lakossági támogatás- Kik nem igényelhetik?

A várakozásoknak megfelelően hamarosan meg fog jelenni a hatalmas 100%-os lakossági támogatás, mely azon felül, hogy napelemes rendszerek telepítését tenné lehetővé még számos olyan eszköz telepítését is biztosítani tudja, melyek hozzájárulnak a háztartások elektrifikálásához. Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy kik és mire pályázhatnak. Ugyanakkor célszerű néhány szót fordítani azon tényezőkre is, amik kizárnak egyes magánszemélyeket, vagy épp teljes háztartásokat a pályázási lehetőségből.

Ingyen támogatás nem minden magánszemélynek jár

Az alapvető pályázati feltételeknek igen sokan megfelelnek, melyek a következők a pályázat tervezete szerint:

✅ aki nagykorú természetes személy (magánszemély),

✅ aki magyar adóazonosító jellel rendelkezik,

✅ aki megfelel a felhívás jövedelmi előírásának,

✅ aki a beruházást érintő ingatlanban (rész)tulajdonjoggal rendelkezik, valamint

✅ akinek állandó lakcíme a korszerűsítéssel érintett ingatlan.

✅ Továbbá a támogatás során érintett ingatlanban állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek 2020. évi személyi jövedelemadó bevallása szerinti összevont jövedelmük 1 főre jutó összege 0 és 4.850.000 forint közé kell hogy essen.

A pályázaton egy nagykorú természetes személy, csak egy ingatlanra nyújthat be igényt.

Kik azok, akik nem pályázhatnak?

Értelemszerűen minden olyan nagykorú természetes személy, aki nem felel meg a fenti felsorolásnak, illetve az, aki

❌ 60 napot meghaladó adó- vagy adók módjára behajtható köztartozása van,

❌ mesterségesen teremtette meg a támogatási jogosultság megszerzéséhez szükséges körülményeket,

❌ a támogatási rendszerből való kizárás hatálya alatt áll,

❌ nem egyezik bele az adatszolgáltatásba,

❌ harmadik személlyel szembeni olyan kötelezettsége van, mely meggátolhatja a támogatásban megvalósítandó tevékenységek célját.

A 100%-os lakossági támogatás milyen ingatlanra vonatkozik?

Nem elegendő a pályázó személyének vizsgálata, hisz szükséges a beruházással érintett ingatlant is “közelebbről megvizsgálni”. Az ingatlan lehet:

✅ családi ház,

✅ vagy használati megállapodással rendelkező, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóház. Ide tartozik az ikerház és sorház, mely elkülöníthető mind jogilag, mind pedig energetikailag,

✅ vagy legfeljebb 6 lakásos társasház, illetve szövetkezeti ingatlan részét képező épületrész, lakás (melynek a pályázó rendelkezik a tulajdoni arányok minimum 51%-al),

✅ a támogatásban érintett ingatlan műszaki állapotát illetőleg úgy kell rendelkezésre állnia, hogy az egyéb felújítás nélkül is alkalmas legyen a megvalósítani kívánt beruházások fogadására.

Milyen ingatlanok vannak kizárva a pályázatból?

Azon ingatlannal pályázóknak, melyre a következő felsorolásból bármelyik állítás igaz, azoknak igen rossz hírünk van, mivel ők sajnos ezen a támogatáson nem tudnak majd indulni. Legalább is a nem végleges pályázati kiírás alapján, mely jelenleg a rendelkezésünkre áll.

A nem végleges felhívás alapján azon ingatlannal nem lehet majd pályázni, amely:

❌ távfűtéses lakóingatlan (vagy a távhőszolgáltatóról való leválásra kívánják a pályázatot használni),

❌ korábban megkezdett (pályázat benyújtás előtt) beruházásra, mely támogatott tevékenységként jelenik meg a pályázatban (Fontos, hogy a támogatási munkálatokhoz kapcsolódó anyagok, berendezések megvásárlása a beruházás megkezdésének minősül!),

❌ a pályázat benyújtásakor már meglévő napelemes rendszer bővítésére, vagy annak cseréjére irányuló, vagy fűtéskorszerűsítés igénylése esetén hőszivattyú, vagy fűtőpanelek kapacitásnövelésére, korszerűbb típusra történő cseréjére irányul,

❌ a jelenlegi támogatásban is megvalósítandó ugyanazon beruházásokra, melyek korábbi uniós forrásból, támogatásból lettek megvalósítva (10 éven belüli időkorláttal),

❌ használt műszaki vagy egyéb berendezések, gépek, eszközök beszerzésének és szerelésének költségeire,

❌ nem rendelkezik a pályázat benyújtásakor használatbavételi engedéllyel, hatósági bizonyítvánnyal,

❌ további felújítása, vagy a támogatásban részletezett tevékenységek kivitelezése statikai kockázatokba ütközne,

❌ mobilháznak minősül.

100%-os lakossági támogatás igénylése

Akik megfelelnek a támogatási előszűrőn és ingatlanunk is a támogatás igénybevételéhez megfelelő állapotban van, azok a következő tevékenységek megvalósítására igényelhetik a 100%-os lakossági támogatást:


✅ napelemes rendszer tervezése és kivitelezése,
✅ fűtési rendszerek telepítése, kialakítása,
✅ energetikai tanúsítvány készítése,
✅ akkumulátoros tárolóegység telepítése és üzembe helyezése, továbbá
✅ nyílászárók cseréje.

A támogatás komplexitásából kifolyólag és a várható túlkereslet miatt, mindenképp javasoljuk szakértő tanácsadó bevonását az esetleges túlvállalások és a jövőbeni pénzvisszafizetés elkerülése érdekében.

Az A1 Solar Kft nagy tapasztalattal áll jelenlegi és jövőbeli ügyfelei segítségére a napelemes projektek menedzselésében. Ha egy olyan céget keresel, ahol egyetlen helyről kapod meg az összes szolgáltatást, ami egy napelemes rendszer kialakításához szükséges, akkor bizony épp a legmegfelelőbb helyen vagy.

Ha érdekelnének referenciáink mielőtt ajánlatot kérsz tőlünk, nézz körbe weboldalunkon, ahol további tudnivalókat olvashatsz rólunk és történetünkről.

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések